Proste Historie
Proste Historie

Pierogi ze szpinakiem i brokułami w sosie serowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wlej do garnka 200 ml tłustej śmietany 36%. Dodaj 1 łyżkę miodu i 1 łyżeczkę przepuszczonego przez wyciskarkę czosnku z 2 ząbków. Dodaj 100 g pokruszonego sera pleśniowego typu Dor blue, lazur, roquefort, stilton (z niebieską pleśnią). Zagotuj na małym ogniu. Zmiksuj na gładki krem. Dodaj 1 łyżkę sparzonych owoców żurawiny. Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej. Możesz polać pierogi Proste Historie gorącym sosem lub zapiec przez 20 minut w 180°C. Nie masz suszonej żurawiny? Podaj obok łyżkę żurawiny ze słoika lub daj rodzynki na zamianę.

Facebook
Youtube