Proste Historie
Proste Historie

Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj sos. W dużej misce roztrzep 2 żółtka, 1 łyżeczkę musztardy Dijon, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 ząbki przeciśnięte przez praskę czosnku. Nie przerywając ubijania zacznij wlewać cieniutkim strumieniem po odrobinie oleju. Łącznie około 200 ml. Gęsty majonez możesz odrobinę rozcieńczyć przegotowaną wodą w temperaturze pokojowej. Nie zapomnij doprawić go solą wedle uznania. Przykryj i wstaw do lodówki. Pierogi Proste Historie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osusz i usmaż na chrupiąco na 3 łyżkach oleju. Zanurzaj pierogi w zimnym sosie.

Facebook
Youtube