Proste Historie
Proste Historie

Przepis na frytki orientalne

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj frytki Proste Historie w piekarniku zgodnie z przepisem na opakowaniu. 5 minut przed końcem pieczenia obsyp je i delikatnie wymieszaj z 2 czubatymi łyżkami drobno zmielonych orzechów ziemnych. Przygotuj sos do maczania frytek. Wlej do garnuszka 150 ml wody, 2 łyżki cukru, 3 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 posiekany ząbek czosnku, ½ łyżeczki startego świeżego imbiru, 1 łyżeczkę sezamu. Dopraw solą i zagotuj. 1 czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozmieszaj w niedużej ilości wody i wlej do wrzącego sosu. Możesz dodać łyżkę posiekanego ananasa i łyżeczkę ostrej pasty typu sambal oelek. Kolendrą posyp świeżo wyjęte z piekarnika frytki lub dodaj ją do wystudzonego sosu.

Facebook
Youtube