Proste Historie
Proste Historie

Pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 kg kapusty czerwonej zetrzyj na tarce, na największych oczkach. Wrzuć do garnuszka z grubym dnem. Dodaj 100 ml octu jabłkowego lub winnego czerwonego,  100 g suszonej żurawiny, 6 łyżek cukru. Posól, dodaj pieprz i kilka listków laurowych. Pozostaw na ogniu na 5 minut. Dokładnie wymieszaj, dodaj 150 ml bulionu warzywnego i duś przez 20 minut. Mieszając regularnie i na małym gazie. Na suchej patelni upraż 150 g wędzonego boczku i dodaj do kapusty. Ugotuj pyzy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Serwuj z chrupiącą, lekko gorącą kapustą.

Facebook
Youtube