Roladki z brukselki i wędzonego boczku

Roladki z brukselki i wędzonego boczku to znakomite danie na pomysłową przekąskę lub główne danie obiadowe – wszystko zależy od osobistych preferencji. W każdym przypadku estetycznie wyglądające roladki są jednak przepyszne i nadzwyczaj aromatyczne. Aby przygotować je w ciągu około pół godziny, skorzystaj z gotowych warzyw Proste Historie oraz prostego przepisu. W tym celu wystarczy ci jedynie podstawowa wiedza kulinarna oraz przestrzeganie kilku nadzwyczaj łatwych kroków. Dzięki temu już po kilku chwilach na twoim stole zagości niezwykle oryginalny posiłek, który zaskarbi sobie wdzięczność kubków smakowych wszystkich twoich gości. Rodzinny obiad, a może spotkanie w gronie znajomych? Roladki z brukselki zawsze są mile widziane!

Składniki

  • “Delikatna brukselka” Proste Historie,
  • 1 wędzony, parzony boczek.

Sposób przygotowania

  1. Zamrożoną “Brukselkę” Proste Historie wrzuć do osolonej, wrzącej wody i gotuj 7 minut.
  2. Odcedź na sitku, ostudź.
  3. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  4. Przygotuj cieniutkie plastry wędzonego, parzonego boczku – takiej długości, aby otoczyły brukselkę.
  5. Na każdym układaj brukselkę i mocno zwijaj.
  6. Zepnij wykałaczką, poukładaj na blasze.
  7. Wstaw do piekarnika na 15 minut.
  8. Serwuj gorące.

Delikatna BRUKSELKA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu