Proste Historie
Proste Historie

Sałatka karaibska z prażonym kokosem i limonką

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
 deser deser
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na suchą i rozgrzaną patelnię wysyp 80 g wiórków kokosowych. Posyp szczyptą cukru i na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas upraż wiórki kokosowe na złoto, przez ok. 5 minut. Odstaw do wystygnięcia. Wysyp zamrożone opakowanie "Owoców tropikalnych" Proste Historie do miski. Dodaj 2–3 łyżki syropu ananasowego lub syropu mango. Posyp otartą skórką z połówki limonki i wyciśnij z niej sok. Delikatnie wymieszaj, pozostaw do lekkiego rozmrożenia i serwuj posypane wiórkami kokosowymi.

Facebook
Youtube