Proste Historie
Proste Historie

Sałatka meksykańska do mięs z rusztu

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zagotuj 1,2 litra wody z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli, 2 łyżek oliwy i szczypty cukru. Wrzuć na 3 minuty zamrożoną mieszankę warzyw po meksykańsku Proste Historie. Odcedź na sitku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, wrzuć 4 ząbki czosnku i zrumień je ze wszystkich stron. Ostudź i pokrój w plasterki. 1 długi ogórek wypestkuj i pokrój w kostkę razem ze skórką. Podobnie pokrój w kostkę 3 pomidory, 3 marynowane zielone papryczki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki bardzo delikatnie wymieszaj ze sobą w dużej misce, dodając 3 łyżki oliwy i 2 łyżki octu winnego białego (może być to zalewa z papryki). Dopraw solą i posiekaną natką . Serwuj z grillowaną piersią kurczaka lub kawałkiem karkówki.

Facebook
Youtube