Proste Historie
Proste Historie

Sałatka na przerwę w pracy

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
przekąska przekąska
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wrzuć zamrożone "Marchewki mini" Proste Historie do posolonej, gotującej się wody. Przemieszaj i pozostaw na 8 minut. Naszykuj miskę z lodem i przełóż do niej odcedzoną marchewkę. Zimną przelej na sitko i wysusz. Odcedź cieciorkę z puszki  400 g i przelej ją zimną wodą. Osusz dokładnie. Do miski wrzuć: marchewkę, cieciorkę i 3 łyżki grubo posiekanych, prażonych orzeszków ziemnych. Wymieszaj sok z 2 cytryn z 1 łyżką miodu oraz 8 łyżkami oliwy. Dopraw solą i suszonym cząbrem lub rozmarynem. Sos dodaj do sałatki, delikatnie wymieszaj.

Facebook
Youtube