Proste Historie
Proste Historie

Sałatka z fasolki szparagowej, sera feta i suszonych pomidorów

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
różneróżne
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do gotującej się osolonej wody wrzuć bez rozmrażania  450 g "Fasolki żółtej" Proste Historie i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. Odcedź na sicie i ostudź. Przygotuj sos. Do miski włóż 1 łyżeczkę musztardy z ziarnami gorczycy, 1 łyżeczkę miodu, 1 łyżkę octu winnego i szczyptę soli. Wymieszaj i ubijając dodaj 6 łyżek oliwy. Dodaj 1 czubatą łyżkę posiekanych suszonych pomidorów w oliwie. Sos delikatnie wymieszaj z zimną fasolką, dopraw solą. Posyp garścią świeżych listków bazylii i 200 g fety pokrojonej w drobną kostkę.

Facebook
Youtube