Proste Historie
Proste Historie

Sałatka z wędzonym pstrągiem w sosie miodowo-koperkowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W miseczce wymieszaj 1 łyżkę płynnego miodu z 1 łyżką musztardy Dijon. Ubijając dodawaj olej słonecznikowy tak, aby powstał gładki sos (wystarczy 50 ml). Dodaj pęczek posiekanego koperku. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju słonecznikowego. Wsyp zamrożoną mieszankę warzyw Proste Historie i na dużym ogniu smaż przez 8 minut. Delikatnie mieszaj. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do całkowitego wystudzenia. 200 g filetu wędzonego pstrąga pokrój na mniejsze kawałki, sprawdzając jednocześnie czy nie ma ości. Przełóż warzywa do miski. Posyp kawałkami ryby i zalej sosem musztardowym. Nie mieszaj. W trakcie nakładania sos i smak dotrze wszędzie.

Facebook
Youtube