Proste Historie
Proste Historie

Śledzie w piklowanych warzywach

Drukuj
na co dzień na co dzień
różneróżne
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na duża patelnię wlej 3 łyżki oleju. Bardzo mocno go rozgrzej. Dodaj ½ łyżki ziarenek gorczycy i cienko pokrojone plasterki 2 ząbków czosnku. Wrzuć zamrożoną "Włoszczyznę" Proste Historie i pozwól jej się lekko obsmażyć (wystarczy 5 minut). W małym garnuszku zagotuj 200 ml wody z 15 ml octu jabłkowego lub winnego białego, 80 g cukru, 3 liście laurowe. Zagotuj całość dopóki cukier się nie rozpuści, nastepnie lekko wystudź. Zalej wywarem warzywa i odstaw na co najmniej godzinę. Pokrój śledzia w mniejsze kawałki (poprzekładają marynowaną włoszczyzną) i odstaw na godzinę. Serwuj z ciemnym chlebem.

Facebook
Youtube