Proste Historie
Proste Historie

Smażone pyzy z musem chrzanowo-jabłkowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pyzy ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przełóż na talerz tak aby nie dotykały się w trakcie studzenia. Posmaruj olejem i przekrój na pół ostrym nożem. Posiekaj 2 małe cebule bardzo drobno i zagrzej na patelni 3 łyżki oleju. Równomiernie rozsyp cebulę i ułóż połówki pyz ciastem do patelni a farszem do góry. Spód z cebulą zrumienia się a Ty przykryj pokrywką na chwilę aby zagrzał się farsz. Gorące pyzy przełóż na talerz, obsyp cebulką i podaj z jabłkowym chrzanem. 3 winne jabłka obierz, pozbądź gniazd nasiennych wrzuć na patelnię z 1 łyżką masła. Dopraw łyżeczką cukru i trzymaj na ogniu do momentu gdy zaczną się rozpadać. Ostudź lekko, rozdrobnij blenderem i wymieszaj z 1 łyżką chrzanu. Dopraw solą i pieprzem.

Facebook
Youtube