Proste Historie
Proste Historie

Sprytna warzywna rozgrywka

Drukuj
dla dzieci dla dzieci
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do obiadu, gotowi, start!

Na rozgrzewkę, dwa opakowania Bukietu 7 warzyw Proste Historie ugotuj al dente i zmiel w maszynce do mielenia mięsa z sitkiem z największymi oczkami.
Następnie do warzyw dorzuć 3-4 ziemniaki ugotowane na miękko lub takie, które pozostały po obiedzie, 1 całe jajko i 1-2 łyżki mąki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Dobra taktyka: jeśli chcesz, by pulpeciki były cieplejsze w kolorze, dodaj do masy szczyptę kurkumy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i pamiętaj, że konsystencję masy można zmieniać dodając mąkę pszenną. Masę podziel na porcje, uformuj pulpety, obtocz je delikatnie w mące lub bułce tartej i usmaż na oleju na złocisty kolor.

Smak będzie iście mistrzowski!

Facebook
Youtube