Proste Historie
Proste Historie

Świątecznie soczysta

Drukuj
świąteczne świąteczne
zupa zupa
45 minut 45 minut
zima zima
Poprzedni Następny
Składniki

Zupa grzybowa Proste Historie,
0,5 szklanki soczewicy,
2 łyżki gęstej śmietany 18%


1 łyżka śmietany kremówki,
szczypta imbiru suszonego,
szczypta papryki wędzonej,
koperek.



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zupę grzybową Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Soczewicę opłucz i dodaj do gotującej się zupy. Dopraw solą i szczyptą imbiru oraz papryki. Mąkę rozmieszaj w zimnej wodzie (ok. 2 łyżki), następnie dodaj do śmietany i wlej do zupy. Ponownie zagotuj.

Sposób podania: wierzch zupy posyp koperkiem.

Facebook
Youtube