Szybka zupa grzybowa z uszkami

Składniki

  • “Uszka z kapustą i grzybami” Proste Historie,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 duża drobno posiekana cebula,
  • 300 g leśnych grzybów pokrojonych w cienkie paski,
  • garść suszonych grzybów,
  • 1 płaska łyżka mąki,
  • 1,2 l zimnego bulionu wołowego,
  • sól i pieprz,
  • 1 szczypior z dymki.

Sposób przygotowania

  1. Na patelni roztop 2 łyżki masła.
  2. Dodaj 1 dużą posiekaną drobno cebulę i zrumień mieszając.
  3. Dodaj 300 g leśnych grzybów pokrojonych w cienkie paski i garść suszonych.
  4. Smaż przez 5 minut oprószając 1 płaską łyżką mąki.
  5. Zalej 1,2 litra zimnego bulionu wołowego, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut doprawiając solą i pieprzem.
  6. Pod koniec gotowania wrzuć drobno posiekany szczypior z dymki.
  7. Przygotuj uszka Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zanurz je w gorącej zupie na 3 minuty i serwuj ciepłą zupę na talerzach.

USZKA z kapustą i grzybami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu