Proste Historie
Proste Historie

Szybka zupa grzybowa z uszkami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni  roztop 2 łyżki masła. Dodaj 1 dużą posiekaną drobno cebulę i zrumień mieszając. Dodaj 300 g leśnych grzybów pokrojonych w cienkie paski i garść suszonych. Smaż przez 5 minut oprószając 1 płaską łyżką mąki. Zalej 1,2 litra zimnego bulionu wołowego, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut doprawiając solą i pieprzem. Pod koniec gotowania wrzuć drobno posiekany szczypior z dymki. Przygotuj uszka Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zanurz je w gorącej zupie na 3 minuty i serwuj ciepłą zupę na talerzach.

Facebook
Youtube