Proste Historie
Proste Historie

Uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką

Drukuj
rodzinny obiad rodzinny obiad
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotuj 2 opakowania uszek Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do wystygnięcia. Rozgrzej w rondelku 1 czubatą łyżkę masła, a gdy zacznie pachnieć dodaj 200 g pokrojonych w cienkie plasterki małych pieczarek lub boczniaków. Teraz wsyp 1 łyżkę posiekanej drobno cebuli i 2 łyżki śliwek polskich wędzonych, pokrojonych w cienkie plasterki. Smaż przez 5 minut. Zalej całość 300 ml wywaru grzybowego lub wołowego. Dodaj szczyptę cukru i 1 łyżkę octu balsamicznego. Duś przez 5 minut. Dodaj drobno zsiekany pęczek szczypiorku i 1 łyżeczkę czubatą mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości wody. Dopraw wywar pieprzem, solą i wrzuć ugotowane uszka. Po 2 minutach sos powinien się zagęścić, następnie serwujemy pyszne danie!

Facebook
Youtube