Proste Historie
Proste Historie

Uszka z grzybami z duszonymi brokułami i boczkiem

Drukuj
rodzinny obiad rodzinny obiad
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na suchą patelnię wrzuć 100 g parzonego, wędzonego boczku pokrojonego w drobną kostkę. Zrumień go na chrupiąco. Dodaj 200 g zamrożonych "Brokułów" Proste Historie, podlej 50 ml wywaru warzywnego i duś przez 3 minuty. Dodaj 150 ml śmietany 36% i trzymaj na ogniu kolejne 5 minut. Dopraw danie solą i gałką muszkatołową. Ugotuj uszka zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełoż do brokułów i podgotuj przez kolejne 3 minuty. Serwuj posypane świeżym pieprzem!

Facebook
Youtube