Proste Historie
Proste Historie

Warzywa z masłem ziołowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj masło z ulubionymi dodatkami. Możesz do 200 g masła dodać 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżeczkę posiekanego czosnku, skórkę otartą z 1 cytryny, 1 ostrą, posiekaną papryczkę i łyżkę miodu. Wymieszaj i wstaw do lodówki. Zamrożoną mieszankę "Bukiet 7 warzyw" Proste Historie ugotuj w posolonej wodzie przez 12 minut. Odcedź używając pokrywki tak aby warzywa pozostały z odrobiną płynu po gotowaniu (około ½ szklanki). Wrzuć połowę masła, przykryj i zakręć  garnkiem. Serwuj natychmiast jako samodzielną porcję warzyw lub dodatek do grillowanych lub pieczonych mięs.

Facebook
Youtube