Proste Historie
Proste Historie

Zapiekana mozzarella po włosku

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj 1 pikantną suszoną papryczkę. Smaż przez 1 minutę i wrzuć 2 zamrożone mieszanki "Warzyw na patelnię po włosku" Proste Historie. Podlej 100 ml białego wina i duś na dużym ogniu bez mieszania przez 8 minut. Dopraw świeżym rozmarynem, grubą morską solą i pieprzem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Pokrój 3 obrane, dojrzałe pomidory i 2 kule mozzarelli w 1 cm plastry. Powciskaj pomiędzy warzywa. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut. Serwuj danie gorące.

Facebook
Youtube