Proste Historie
Proste Historie

Zapiekane kopytka po włosku

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Smaż przez 10 minut na patelni "Warzywa na patelnię po włosku" Proste Historie z dodatkiem 100 ml białego wina lub bulionu warzywnego. Dopraw solą, przyprawami z saszetki dołaczonej do opakowania oraz 2 drobno posiekanymi ząbkami czosnku. Na suchej patelni upraż (przez 3 minuty) 2 łyżki obranych pestek dyni. Wymieszaj z gotowymi warzywami. Ugotuj "Kopytka" Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osusz. Naczynie do zapiekania wysmaruj 1 łyżką masła. Obsyp listkami świeżej bazylii i wyłóż ugotowane kopytka z warzywami. Obsyp i delikatnie wmieszaj dynię. Poukładaj pokrojoną na kawałki kulkę mozzarelli. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 - 25 minut. Serwuj gorące, zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Facebook
Youtube