Proste Historie
Proste Historie

Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotuj Pierogi w wiśniami Proste Historie 450 g zgodnie z przepisem na opakowaniu przez 10 minut. Wyjmij, ostudź tak aby nie dotykały się. Wysmaruj naczynie do zapiekania masłem, oprósz 2 łyżeczkami cukru waniliowego. Wyłóż pierogi w rzędzie. Do 250 ml słodkiej śmietanki 36% wbij 3 jajka, dodaj 250 g mielonego sera białego, 1 płaską łyżeczkę cukru, szczyptę soli, 1 czubatą łyżeczkę mąki. Zmiksuj blenderem na krem. Zalej przygotowaną masą pierogi. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.

Facebook
Youtube