Proste Historie
Proste Historie

Zapiekane ziemniaczane pure na zielono

Drukuj
rodzinny obiad rodzinny obiad
dodatek dodatek
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej na patelni 2 czubate łyżki masła i wsyp zamrożone warzywa na zupę Proste Historie Krem z zielonych warzyw. Smaż przez 5 minut bez mieszania, podlej 200 ml bulionu z kurczaka lub wołowiny. Dopraw solą, posyp 3 przepuszczonymi przez praskę ząbkami czosnku. Duś przez 10 minut. Przełóż na sitko. Ustaw piekarnik na 200°C. Wysmaruj naczynie do zapiekania 1 łyżką masła. Ubij na pure 1 kg ugotowanych ziemniaków z dodatkiem 200 g masła, 100 ml tłustej śmietany. W dużej misce delikatnie i szybko wmieszaj w nie zielone warzywa. Przełóż całość do naczynia i wstaw na 30 minut do pieczenia.

Facebook
Youtube