Proste Historie
Proste Historie

Zapiekanka gospodarska

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wsyp 2 zamrożone mieszanki "Warzyw na patelnię po polsku" Proste Historie i smaż mieszając przez 8 minut. Dodaj 1 płaską łyżeczkę kminku, 2 drobno posiekane ząbki czosnku. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstaw. Zrumień na suchej patelni 100 g boczku pokrojonego w grubą kostkę. Dodaj do warzyw razem z wytopionym tłuszczem na patelni. Naczynie do zapiekania wsmaruj 1 łyżką masła, wyłóż warzywa. Wymieszaj 2 jajka z 1 łyżką przecieru pomidorowego, dodaj 100 ml bulionu, dopraw solą i pieprzem. Polej warzywa. Na wierch zetrzyj 150 g sera żółtego i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30 minut. Serwuj jako samodzielne danie lub jako dodatek do duszonych lub pieczonych mięs.

Facebook
Youtube