Proste Historie
Proste Historie

Zielony krem szczawiowy

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i zgotowujemy. Dodajemy łyżeczkę soli i cukru. Wyrzucamy zamrożoną mieszankę zielonych warzyw Proste Historie. Przykrywamy i gotujemy do miękkości około 20 minut. Miksujemy, dodajemy świeżo mielony pieprz. W oddzielnym garnuszku zagotowujemy 250 ml wody z łyżką masła i wrzucamy 100 g posiekanego świeżego szczawiu. Gotujemy przez 5 minut, mieszamy z 100 ml tłustej śmietanki i dodajemy do kremu. Krótko podgrzewamy i serwujemy z kawałkami jajek na twardo oraz koperkiem.

Facebook
Youtube