Zielony krem szczawiowy

Składniki

  • “Zupa krem z zielonych warzyw” Proste Historie,
  • 2 l wody,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • świeżo mielony pieprz,
  • 1 łyżka masła,
  • 100 g posiekanego szczawiu,
  • 100 ml tłustej śmietanki,
  • 100 g posiekanego świeżego szczawiu,
  • kawałki jajek,
  • koperek.

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i zgotowujemy.
  2. Dodajemy łyżeczkę soli i cukru.
  3. Wyrzucamy zamrożoną mieszankę zielonych warzyw Proste Historie.
  4. Przykrywamy i gotujemy do miękkości około 20 minut.
  5. Miksujemy, dodajemy świeżo mielony pieprz.
  6. W oddzielnym garnuszku zagotowujemy 250 ml wody z łyżką masła i wrzucamy 100 g posiekanego świeżego szczawiu.
  7. Gotujemy przez 5 minut, mieszamy z 100 ml tłustej śmietanki i dodajemy do kremu.
  8. Krótko podgrzewamy i serwujemy z kawałkami jajek na twardo oraz koperkiem.

ZUPA KREM z zielonych warzyw
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu