Proste Historie
Proste Historie

Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
dodatek dodatek
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj posiekane 2 ząbki czosnku. Po 2 minutach wrzuć zamrożony "Krem z zielonych warzyw" Proste Historie, podlej 200 ml bulionu jarzynowego, posól i duś przez 15 minut. 3 płaskie filety mintaja skrop sokiem z cytryny, posól i ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem. Do ciepłych warzyw wbij 2 jajka, wymieszaj. Teraz wkrusz 100 g sera pleśniowego typu lazur lub Dor blue i 2 łyżki gęstej śmietany. Wyłóż na rybę, przykryj i zapiekaj w 190°C przez 20 – 25 minut.

Facebook
Youtube