Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem

Składniki

  • “Zupa krem z zielonych warzyw” Proste Historie,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 200 ml bulionu jarzynowego,
  • 3 płaskie filety mintaja,
  • 1 cytryna,
  • 2 jajka,
  • 100 g sera pleśniowego typu lazur lub Dor blue,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj posiekane 2 ząbki czosnku.
  2. Po 2 minutach wrzuć zamrożony “Krem z zielonych warzyw” Proste Historie, podlej 200 ml bulionu jarzynowego, posól i duś przez 15 minut.
  3. 3 płaskie filety mintaja skrop sokiem z cytryny, posól i ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem.
  4. Do ciepłych warzyw wbij 2 jajka, wymieszaj.
  5. Teraz wkrusz 100 g sera pleśniowego typu lazur lub Dor blue i 2 łyżki gęstej śmietany.
  6. Wyłóż na rybę, przykryj i zapiekaj w 190°C przez 20 – 25 minut.

ZUPA KREM z zielonych warzyw
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu