Zupa cebulowa z młodą cukinią i dymką

Składniki

  • “Zupa cebulowa z grzankami” Proste Historie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 młode cukinie,
  • 1 pęczek dymki,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • sól i pieprz,
  • 100 ml śmietany,
  • 1 łyżeczka suszonej papryki,
  • 1 łyżeczka mąki.

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy, 2 młode cukinie pokrój na cienkie plasterki i obsmaż przez chwilę na tłuszczu razem z pęczkiem dymki pokrojonym w drobne kawałki.
  2. Ugotuj “Zupę cebulową” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Dodaj zawartość patelni i 2 łyżki przecieru pomidorowego.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Zagotuj dodając 100 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżeczką suszonej papryki i 1 łyżeczką mąki.

ZUPA CEBULOWA z tymiankiem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu