Zupa jarzynowa z dorszem
Składniki
- “Zupa jarzynowa” Proste Historie,
- 1,5 l osolonej wody,
- 3 liście laurowe,
- 5 sztuk ziela angielskiego,
- 300 g filetów dorsza,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 1 łyżka ostrej pasty paprykowej typu ajwar lub sambal oelek,
- 1 cytryna,
- 100 ml śmietany,
- 1 łyżeczka mąki,
- sól.
Sposób przygotowania
- Zagotuj 1,5 litra osolonej wody z dodatkiem 3 liści laurowych, 5 szt. ziela angielskiego.
- Wrzuć zamrożoną “Zupę jarzynową” Proste Historie.
- Gotuj 10 minut.
- Dodaj 300 g filetów dorsza pokrojonego w duże kawałki.
- Dodaj 1 łyżkę ostrej pasty paprykowej typu ajwar lub sambal oelek, następnie sok z 1 cytryny.
- Gotuj całość 10 minut.
- Zapraw 100 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżeczką mąki.
- Doprowadź do zagotowania, dopraw solą i 2 łyżkami posiekanej natki pietruszki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zupa jarzynowa z klopsami i szczypiorkiem
Usmażone klopsy dodaj do gotującej się zupy, dodaj musztardę i szczypiorek
Zupa jarzynowa z dorszem
Do gotującej się zupy dodaj dorsza, pastę paprykową i śmietanę