Zupa jarzynowa z dorszem

Składniki

  • “Zupa jarzynowa” Proste Historie,
  • 1,5 l osolonej wody,
  • 3 liście laurowe,
  • 5 sztuk ziela angielskiego,
  • 300 g filetów dorsza,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 1 łyżka ostrej pasty paprykowej typu ajwar lub sambal oelek,
  • 1 cytryna,
  • 100 ml śmietany,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj 1,5 litra osolonej wody z dodatkiem 3 liści laurowych, 5 szt. ziela angielskiego.
  2. Wrzuć zamrożoną “Zupę jarzynową” Proste Historie.
  3. Gotuj 10 minut.
  4. Dodaj 300 g filetów dorsza pokrojonego w duże kawałki.
  5. Dodaj 1 łyżkę ostrej pasty paprykowej typu ajwar lub sambal oelek, następnie sok z 1 cytryny.
  6. Gotuj całość 10 minut.
  7. Zapraw 100 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżeczką mąki.
  8. Doprowadź do zagotowania, dopraw solą i 2 łyżkami posiekanej natki pietruszki.

ZUPA JARZYNOWA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu