Proste Historie
Proste Historie

Zupa jarzynowa z klopsami i szczypiorkiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

350 g mielonego mięsa wieprzowego wymieszaj z 1 jajkiem, 2 łyżeczkami bułki tartej, 1 łyżka mąki, drobno posiekaną 1 małą cebulą i 1 łyżką posiekanego szczypiorku. Dopraw solą, pieprzem i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzej 3 łyżki oleju słonecznikowego i obsmaż kotlety na złoto ze wszystkich stron. Odstaw. Przygotuj "Zupę jarzynową" Proste Historie zgodnie z przepisem. Dodaj klopsy i dodatkowe 200 ml bulionu. Pozostaw na 8 minuty na ogniu. 100 ml śmietany wymieszaj z 1 czubatą łyżeczką mąki, 1 łyżką musztardy Dijon i 2 łyżkami posiekanego drobnego szczypiorku. Dodaj do zupy, delikatnie wymieszaj, zagotuj i wyłącz. Zupę serwujemy najlepiej z chrupiącym pieczywem.

Facebook
Youtube