Proste Historie
Proste Historie

Zupa jesienna z dynią, papryką i wieprzowiną

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj 2 średnie posiekane w kostkę cebule i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Zeszklij przez 3 minuty. Wrzuć 200 g mielonej łopatki wieprzowej. Dopraw szczyptą suszonego lubczyku lub cząbru. Dodaj sól, pieprz i ½ łyżeczki suszonej łagodnej papryki. Mieszając drewnianą łyżką smaż na rumiano przez 10 minut. Do garnka wlej 1,3 l bulionu z kurczaka. Zagotuj, dodaj zupę Proste Historie Krem z żółtych warzyw (bez blendowania lub zblendowaną) oraz zawartość patelni. Gotuj przez 20 minut. Nie miksuj. Podaj z siekaną natką pietruszki

Facebook
Youtube