Proste Historie
Proste Historie

Zupa kapitańska z owocami morza

Drukuj
romantyczna kolacja romantyczna kolacja
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do garnka wlej 1,2 l wody. Zagotuj z łyżeczką soli. Sparz i umyj dokładnie 1 cytrynę, wyciśnij z niej sok, a skórki dodaj do garnka z wodą. Wlej sok i wrzuć mrożoną mieszankę 250 g owoców morza. Gotuj przez 3 minuty. Przelej na sito, ostudź. W drugim garnku zagotuj około 750 ml wody, dopraw solą i wrzuć  "Zupę pomidorową" Proste Historie. Gotuj przez 15 minut. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj posiekany czosnek - 3 ząbki i osuszoną mieszankę. Podsmaż przez 3 minuty, podlej 100 ml białego wina i dodaj szczyptę cukru. Dopraw ostrą papryką. Po 2 minutach całość przerzuć do zupy. Dopraw według uznania solą, pieprzem i trzymaj na ogniu 5 minut. Serwuj z dużą ilością natki pietruszki.

Facebook
Youtube