Proste Historie
Proste Historie

Zupa kokosowa z kurczakiem i grochem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do 1,2 litra gotującego się bulionu warzywnego dodaj pierś kurczaka i zamrożone warzywa z Grochówki z wędzonką Proste Historie. Gotuj 20 minut. Wyjmij pierś kurczaka i pokrój w cienkie plastry. Wrzuć ponownie do garnka. Dodaj 300 ml mleka kokosowego z puszki, płaską łyżeczkę suszonego lub startego imbiru i 1 płaską łyżeczkę suszonej kurkumy. Dopraw solą, sokiem z ½ cytryny i gotuj na małym ogniu kolejne 10 minut. Serwuj z posiekanym szczypiorkiem lub dymką. Jeśli masz ochotę zaostrzyć smak zupy, dodaj wtedy ½ łyżeczki pasty curry.

Facebook
Youtube