Zupa krem kokosowa z kolendrą i curry

Składniki

  • “Zupa krem z białych warzyw” Proste Historie,
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru,
  • 1 płaska łyżeczka żółtej lub czerwonej pasty curry,
  • 500 ml kokosowego mleka,
  • 600 ml rosołu lub bulionu warzywnego,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 limonki,
  • 2 płaskie łyżki sezamu.

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju słonecznikowego, wrzuć 2 drobno posiekane ząbki czosnku i 1 łyżeczkę świeżego, drobno startego imbiru.
  2. Smaż przez 2 minuty.
  3. Wsyp zamrożone warzywa na zupę Proste Historie Krem z białych warzyw.
  4. Dodaj 1 płaską łyżeczkę żółtej lub czerwonej pasty curry.
  5. Zalej 500ml kokosowego mleka i 600 ml rosołu lub bulionu warzywnego.
  6. Dodaj 1/2 łyżeczki soli.
  7. Gotuj do miękkości warzyw przez 25 minut.
  8. Zmiksuj dodając sok z ½ limonki.
  9. Na suchej patelni upraż na złoto 2 płaskie łyżki sezamu.
  10. Serwuj krem posypany posiekaną, świeżą kolendrą i uprażonym sezamem.

ZUPA KREM z białych warzyw
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu