Proste Historie
Proste Historie

Zupa krem kokosowa z kolendrą i curry

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju słonecznikowego, wrzuć 2 drobno posiekane ząbki czosnku i 1 łyżeczkę świeżego, drobno startego imbiru. Smaż przez 2 minuty. Wsyp zamrożone warzywa na zupę Proste Historie Krem z białych warzyw. Dodaj 1 płaską łyżeczkę żółtej lub czerwonej pasty curry. Zalej 500ml kokosowego mleka i 600 ml rosołu lub bulionu warzywnego. Dodaj 1/2 łyżeczki soli. Gotuj do miękkości warzyw przez 25 minut. Zmiksuj dodając sok z ½ limonki. Na suchej patelni upraż na złoto 2 płaskie łyżki sezamu. Serwuj krem posypany posiekaną, świeżą kolendrą i uprażonym sezamem.

Facebook
Youtube