Zupa prowansalska z zielonym sosem i fasolką

Składniki

  • “Zupa wiosenna” Proste Historie,
  • 400 g białej fasolki z puszki,
  • 6 ząbków czosnku,
  • pęczek bazylii,
  • 5 łyżek tartego ostrego sera,
  • niepełna szklanka oliwy,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj “Zupę wiosenną” Proste Historie z godnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Odcedź 400 g białej fasolki z puszki i dodaj do zupy.
  3. Do blendera wrzuć 6 ząbków czosnku, pęczek bazylii i ukręć składniki na jednolitą masę.
  4. Teraz dodaj 5 łyżek tartego ostrego sera (najlepiej parmezanu) i blendując dodawaj strumieniem niepełną szklankę oliwy.
  5. Dopraw solą i 1 łyżką octu winnego.
  6. Do talerza nalej porcję zupy, wierzch polej łyżką sosu bazyliowego.

ZUPA WIOSENNA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu