Proste Historie
Proste Historie

Zupa zimowa z grzybami, śliwką i pierogami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do 1,5 litra wody włóż 4 liście laurowe, 100 g suszonych podgrzybków i 150 g wędzonych żeberek. 1 średnia cebulę przekrój na pół w łupinie i podpiecz dookoła na ogniu. Dodaj do garnka, całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj 300 g "Włoszczyzny" Proste Historie, garść pokrojonych w paski suszonych, wędzonych polskich śliwek. Dopraw solą, cukrem i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem w osolonej wodzie. Osusz pierogi, rozłóż na tależu po 3 szt. i zalewaj gorącą zupą. Dopraw danie pieprzem.

Facebook
Youtube