Hiszpańskie jedzenie to bogactwo składników odżywczych - niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu cennych witamin i minerałów. W kuchni hiszpańskiej znajdziesz ciekawe zawiesiste zupy warzywne, a także dania mięsne: drobiowe i jagnięce. Z kolei typowym deserem Katalończyków jest słynny creme brulee, który w zestawieniu z polewą owocową, stworzoną na bazie mrożonych owoców i mieszanek owocowych z cukrem, jest pysznym, słodkim dodatkiem do codziennego menu. Z malowniczej Walencji wywodzi się natomiast hiszpańskie danie paella - przyrządzane na bazie ryżu, fasolki szparagowej, mięsa z kurczaka czy królika. Jest to potrawa warta grzechu.

 Większość wysokiej jakości składników potrzebnych do przyrządzenia tradycyjnych potraw hiszpańskich znajdziesz w serii Proste Historie, która oferuje różnorodność wyselekcjonowanych mrożonych warzyw i owoców. Z całą pewnością zachwycą Cię też niezwykle wyraziste zupy krem. Jeśli pragniesz choć na chwilę przenieść się do słonecznej Hiszpanii bez wychodzenia z domu, sięgnij po głęboko mrożoną żółtą fasolkę szparagową i słoneczny bób, który po ugotowaniu oraz podsmażeniu w wersji z szynką i cebulką wpisuje się w ranking tradycyjnych dań hiszpańskich na szybko. Doskonałą propozycją są także warzywa na patelnię po hiszpańsku, które przygotujesz w zaledwie 10 minut.

Proste Historie
POMYSŁ NA PRZEPIS
Facebook
Youtube