Ryż to doskonały dodatek do różnego rodzaju dań. Można podawać go do zup, mięs, warzyw. Miłośnicy słodkości także nie będą zawiedzeni, bo przecież już niemal klasyką jest ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem.

Jeśli pragniemy przygotować szybkie danie z ryżem, warto sięgnąć po PROSTE HISTORIE. Wybór wśród produktów jest bardzo duży, a dzięki technologii głębokiego mrożenia, możemy przechowywać je przez długi czas i w dowolnej chwili sięgnąć po to, na co akurat mamy ochotę.

Doskonałą propozycją są warzywa na patelnię z dodatkiem ryżu. Możemy sięgnąć po warzywa w bardziej tradycyjnym wydaniu (po polsku, po wiejsku) lub po te z egzotycznym akcentem (po meksykańsku, orientalne). Do warzyw i ryżu świetnie będzie pasowało mięso – smażone lub grillowane piersi z kurczaka czy schab, pocięte w drobne plasterki.

Jeśli mamy wielką ochotę na danie z ryżem, ale niestety brak czasu nie pozwala na kuchenne eksperymenty, ponownie możemy sięgnąć po PROSTE HISTORIE i wspaniałą, domową zupę pomidorową z ryżem, którą przygotujemy w zaledwie 15 minut! 

Proste Historie
POMYSŁ NA PRZEPIS
Facebook
Youtube