Potrawy z mięsa wieprzowego mogą być bardzo różne. Możemy przygotować tradycyjne kotlety w panierce, gulasz wieprzowy, rolady, klopsiki, kotlety mielone, szaszłyki i wiele innych! Wieprzowinę możemy smażyć, piec, grillować czy dusić. Warto eksperymentować, sięgać po rozmaite zioła i marynaty, aby odkrywać za każdym razem nowe smaki i niebanalne połączenia.

Dania z wieprzowiny są nieodłącznym elementem rodzinnych obiadów. Warto szukać inspiracji, aby nie stały się one nudne i zawsze wzbudzały uśmiech na twarzach najbliższych. Jak możemy podać wieprzowinę?

Przygotowanie łatwego, szybkiego i pysznego obiadu ułatwią PROSTE HISTORIE. Wieprzowinę warto podawać w towarzystwie warzyw, dlatego też możemy sięgnąć np. po warzywa na patelnię. Jeśli mamy ochotę na własną warzywną kompozycję, wybór jest ogromny. Sałatkę z warzyw możemy podawać na ciepło lub na zimno, z dodatkiem rozmaitych sosów.

Do wieprzowiny w sosie doskonale pasować będą takie PROSTE HISTORIE jak kopytka ziemniaczane czy tradycyjne kluski śląskie. Świetnym urozmaiceniem dla „standardowego” kotleta lub kotletów mielonych mogą się zaś okazać talarki ziemniaczane, cząstki ziemniaczane ze skórką lub chrupiące frytki. Wszystkie te dodatki możemy przygotować w zaledwie kilkanaście minut, zatem zaoszczędzimy sporo czasu, który wykorzystać będziemy mogli na odpoczynek z rodziną!

Proste Historie
POMYSŁ NA PRZEPIS
Facebook
Youtube