Większość z nas przygotowuje sobie jakieś jedzenie do pracy. A gdyby tak nie było to „jakieś” jedzenie, zwykłe kanapki czy jogurt i bułka, ale prawdziwy domowy obiad? Jeśli tylko mamy możliwość na miejscu podgrzać posiłek (mamy dostęp np. do kuchenki mikrofalowej), warto zabrać obiad do pracy i choć na chwilę poczuć się tak, jakbyśmy jedli posiłek w prawdziwie rodzinnej, domowej atmosferze!

Jakie dania do pracy przygotować? Z pomocą przybywają PROSTE HISTORIE, które oferują bogaty wachlarz produktów. Możemy sięgnąć np. po pyszne zupy. Wspaniała, domowa pomidorowa z ryżem, ogórkowa z koperkiem, a może pyszna jarzynowa? Stworzenie każdej z nich nie zajmie nam więcej niż zaledwie 15 minut! Wystarczy, że zagotujemy wodę z dodatkiem kostki rosołowej i wrzucimy zawartość opakowania. Gotową zupę możemy zabrać ze sobą do pracy w termosie lub kubku termicznym.

Równie szybko możemy przygotować pyszne pierogi z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami, polane odrobiną tłuszczu i smażoną cebulką. A może pierogi z owocami, jeśli jesteśmy miłośnikami dań na słodko? Inne ciekawe propozycje to knedle ze śliwkami, knedle z truskawkami lub pyzy z mięsem. Możemy zapakować je do szczelnie zamykanego pojemnika i w drogę!

Jeśli nie mamy czasu przygotować posiłku w domu, możemy sięgnąć po chłodzone produkty takie jak pierogi ruskie, z mięsem, z serem czy kopytka. Nie musimy ich gotować – wystarczy, że podgrzejemy w kuchence mikrofalowej (1 minuta przy mocy 500W)!

Proste Historie
POMYSŁ NA PRZEPIS
Facebook
Youtube