Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KREM z żółtych warzyw

          Opis

          Zupa krem z żółtych warzyw to iście słoneczna kompozycja warzyw: dyni, żółtej i pomarańczowej marchewki oraz żółtej papryki. W środku znajdziesz całe warzywa do zmiksowania! Rozgrzewającą, optymistyczna kompozycję dopełnią wyraziste w smaku prażone pestki dyni, zapakowane w oddzielnej saszetce, którymi można udekorować przyrządzoną zupę krem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

          Składniki: dynia (50 %), marchew żółta (27 %), warzywa w zmiennych proporcjach (22 %) (marchew pomarańczowa, papryka żółta, korzeń pietruszki, seler), prażone pestki dyni (1 %).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 161 kJ / 39 kcal 245 kJ / 59 kcal 3%
          Tłuszcz 0,7 g 1,1 g 2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 4,9 g 7,4 g 3%
          w tym cukry 2,0 g 3,0 g 3%
          Białko 1,6 g 2,4 g 5%
          Sól 0,08 g 0,1 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę krem z żółtych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do opakowania) wsyp do około 500 ml gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, zmiksuj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
          3 Gotową zupę podawaj z prażonymi pestkami dyni dołączonymi do opakowania. Zupę możesz udekorować listkami szałwii.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane