Mawia się, że diabeł tkwi w szczegółach. To prawda. Wiedzą też o tym twórcy nietuzinkowej zupy krem z żółtych warzyw. Starannie dobrane warzywa w odpowiednich porcjach, wyjątkowe dodatki – w tym tkwi sekret. Pierwsze skrzypce gra dynia, a zaraz za nią marchew żółta i pomarańczowa, wyrazisty seler, aromatyczna pietruszka. W zestawieniu nie mogło też zabraknąć soczystej żółtej papryki. Przysłowiową wisienką na torcie są umieszczone w osobnej saszetce prażone pestki dyni.

Myślisz, że zupa krem to danie, które sprawdzi się wyłącznie w porze obiadowej? Ten zdrowo warzywny posiłek możesz zaserwować sobie i bliskim w ramach rozgrzewającej kolacji, gdy nadejdą pierwsze chłody. Szybko przegoni on nieprzyjemną aurę i w Twoim domu znowu zagości wiosna!

Lubisz eksperymentować i odkrywać nowe smaki? Szybka w przygotowaniu zupa krem z żółtych warzyw posłuży Ci za doskonałą podstawę. Jej przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. Wystarczy, że zagotujesz 500 ml wody z dodatkiem kostki rosołowej i po uprzednim wyjęciu saszetki z opakowania dodasz warzywa. Ugotuj zupę, a następnie ją zblenduj – cały sekret Twojego kulinarnego sukcesu tkwi właśnie w miksowaniu na świeżo, zaraz przed podaniem.

Jak wydobyć z zupy to, co najlepsze? Poszukując inspiracji, zajrzyj tutaj. Aksamitna zupa krem z żółtych warzyw sprawdzi się idealnie nie tylko w połączeniu w podsmażonymi warzywami i kurczakiem, ale z żółtym pikantnym serem, pieczonym indykiem, grzybami (np. kurkami), kukurydzą. Odkryj nowy wymiar zup i nie bój się sięgać po nietypowe rozwiązania – właśnie w ten sposób powstają największe kulinarne hity!

Proste Historie
POMYSŁ NA PRZEPIS
Facebook
Youtube