Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z kurczakiem i szpinakiem

          Opis

          Pizza jedyna w swoim rodzaju, z mnóstwem soczystych kawałków polskiego kurczaka! Całość na lekkim i puszystym cieście drożdżowym, smakowicie okraszonym sosem śmietanowo-pomidorowym z dodatkiem curry oraz aromatycznym pesto szpinakowym. Doskonała na szybki obiad, świetna na kolację, idealna na spotkania z przyjaciółmi!

          Gramatura: 435 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, gluten pszenny, mleko w proszku odtłuszczone, kurkuma, środek do przetwarzania maki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: mięso z kurczaka w mieszance przyprawowej (28%)(mięso z kurczaka, sól, cukier, skrobia kukurydziana, przyprawy, warzywa suszone (cebula, papryka czerwona, czosnek), aromaty naturalne), ser mozzarella (21%), przetarte pomidory (12%), woda, cebula, śmietana (7%)(śmietanka, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; kultury bakterii mlekowych), szpinak (6%), olej rzepakowy, skrobie modyfikowane, cukier, przyprawy, sól, bazylia, oliwa z oliwek, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku odtłuszczone, śmietanka w proszku, ekstrakty przypraw, naturalny aromat oregano.

          Produkt może zawierać soję, jaja, seler, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 888 kJ / 212 kcal 1931 kJ / 461 kcal 23%
          Tłuszcz 8,3 g 18 g 26%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g 5,2 g 26%
          Węglowodany 24 g 52 g 20%
          w tym cukry 2,5 g 5,4 g 6%
          Białko 9,1 g 20 g 40%
          Sól 1,2 g 2,6 g 43%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 435 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2 Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane