Proste Historie
Zapiekanka z szynką i pieczarkami
BISTRO Zapiekanki

Zapiekanka z szynką i pieczarkami

Chrupiąca bagietka oraz bogactwo składników to początek historii zapiekanki Proste Historie BISTRO. To smak jak za dawnych, dziecięcych lat. Nasze zapiekanki kuszą soczystą szynką własnego wyrobu, serem mozzarella, aromatycznymi pieczarkami oraz zdecydowanie zdrowszym składem. Prosta, prawdziwa i bardzo smaczna!

Gramatura: 200 g netto.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier, glukoza, mączka sojowa, mączka słodowa jęczmienna, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: pieczarki (28%), szynka wieprzowa (22%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze: cytryniany sodu, askorbinian sodu; hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu), ser mozzarella, woda, cebula (9%), cebula smażona (4%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, olej rzepakowy. 
Produkt może zawierać jaja, seler, gorczycę, ryby.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna  760 kJ / 182 kcal
 Tłuszcz  4,6 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  2,1 g
 Węglowodany  26 g
 w tym cukry  1,4 g
 Białko  8,3 g
 Sól  1,3 g
1

Zamrożoną zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.

2

Piecz przez około 12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.

3

Dodaj do swojej zapiekanki coś ekstra. Przypraw ją listkami świeżego oregano.

  Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Facebook
Youtube