Proste Historie
BUKIET 7 WARZYW
Warzywa i mieszanki warzywne

BUKIET 7 WARZYW

Idealnie skomponowana mieszanka warzywna to prosta i pyszna odpowiedź na pytanie – co zrobić na obiad? Z mieszanką marchwi, kalafiora, fasoli szparagowej, groszku zielonego, pora, selera i pietruszki, można wyczarować tradycyjną zupę warzywną na bulionie, super sałatkę albo danie jednogarnkowe.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalaor, fasola szparagowa,
groszek zielony, por, seler, pietruszka.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 150 kJ / 36 kcal 339 kJ / 81 kcal 4%
Tłuszcz 0,3 g 0,7 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,11 g 1%
Węglowodany 4,3 g 9,7 g 4%
w tym cukry 1,4 g 3,2 g 4%
Białko 2,2 g 5,0 g 10%
Sól 0,09 g 0,20 g 3%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Bukiet 7 warzyw wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra
gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.

2

Następnie warzywa delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 15 minut, do miękkości warzyw. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotowe warzywa można polać roztopionym masłem i posypać posiekaną natką pietruszki
lub ziołami.

  • Inspiracje

    Bukiet warzyw w sosie chrzanowym

    Ugotuj warzyw i podduś w śmietanie z chrzanem, cytryną i ziarnami gorczycy

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Warzywa z masłem ziołowym

    Do odcedzonych warzyw wrzuć  zimne kawałki smakowego masła i zakręć tylko garnkiem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube