Proste Historie
BUKIET 9 WARZYW
Warzywa i mieszanki warzywne

BUKIET 9 WARZYW

To coś dla prawdziwych miłośników warzywnego chrupania! Mieszanka dziewięciu warzyw daje prawdziwe pole do popisu dla kulinarnej wyobraźni. Kompozycja marchwi, brokułu, cebuli, pietruszki, fasoli szparagowej, grochu zielonego, papryki czerwonej, kukurydzy i selera, stanowi świetną bazę dla potraw z mięsem, kolorowych zup warzywnych albo…nadzienia do pikantnych naleśników.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, brokuł, cebula, pietruszka, fasola
szparagowa zielona, groszek zielony, papryka czerwona, kukurydza, seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 174 kJ / 41 kcal 392 kJ / 93 kcal 5%
Tłuszcz 0,4 g 0,9 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 0,18 g 1%
Węglowodany 5,6 g 12,6 g 5%
w tym cukry 1,8 g 4,1 g 5%
Białko 2,2 g 5,0 g 10%
Sól 0,07 g 0,16 g 3%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Bukiet 9 warzyw wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra
gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.

2

Następnie warzywa delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 15 minut, do miękkości warzyw. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotowe warzywa można polać roztopionym masłem i posypać posiekaną natką pietruszki
lub ziołami.

  • Inspiracje

    Kuskus z warzywami

    Usmaż warzywa, wymieszaj z gotowym kuskusem i siekanymi ziołami.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube