Proste Historie
Pierożki z grzybami w sosie śmietanowym
DANIA NA PATELNIĘ

Pierożki z grzybami w sosie śmietanowym

Dania na patelnię Proste Historie to wyłącznie naturalne składniki bez konserwantów. To dania do przyrządzenia w kilka chwil, ale także olbrzymie źródło inspiracji w domowej kuchni. Przyrządzane dania możemy wzbogacić autorskimi sosami, warzywami czy też dodatkami mięsnymi. 
Apetycznie i zdrowo!

Gramatura: 450 g.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: pierożki z grzybami 35,5%: mąka pszenna, pieczarki 20%, woda, semolina (z pszenicy Amber Durum), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, tłuszcz wieprzowy, borowik szlachetny suszony 0,08%, przyprawy, jaja w proszku; pieczarki 28,9%, sos śmietanowy 16,7%: pieczarki 28%, woda, śmietanka 14%, mleko, cebula, mąka kukurydziana, skrobia, olej rzepakowy, sól, natka pietruszki, cukier, przyprawy; cebula czerwona 13,3%, por 5,6%.
Produkt moze zawierac seler i soję.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 288 kJ / 69 kcal 434 kJ / 103 kcal 5%
Tłuszcz 1,3 g 2,0 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,13 g 0,20 g 1%
Węglowodany 10,8 g 16,2 g 6%
w tym cukry 1,0 g 1,5 g 2%
Białko 2,2 g 3,3 g 7%
Sól 0,04g 0,06 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wsyp zawartość opakowania.

2

Smażyć około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolej odrobinę
wody lub śmietany.

3

Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem według uznania.

  • Inspiracje

    Pierś z kurczaka z makaronem w sosie z kaparami i szpinakiem

    Obsmaż pierś kurczaka, pokrój w plastry, po czym dodaj z kaparami i szpinakiem do gotowego makaronu.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierożki z grzybami w sosie z porami i szynką

    Podsmaż na maśle pory, dodaj musztardę francuską i kawałki gotowanej szynki, po czym usmaż z pierożkami.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierożki zapiekane w sosie szpinakowym

    Z mrożonego szpinaku, śmietanyi jajek przygotuj zalewę, polej pierożki i wstaw na 30 minut do piekarnika.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube