Proste Historie
CZĄSTKI ZIEMNIACZANE ze skórką
Frytki i specjalności ziemniaczane

CZĄSTKI ZIEMNIACZANE ze skórką

Krucha, chrupiąca skórka i miękkie, delikatne wnętrze – takiemu połączeniu nie można się oprzeć… Możesz skomponować je z mięsem i sałatą, możesz maczać je w dipie ziołowo-czosnkowym. Z tym produktem kulinarna kreatywność nie ma granic!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ziemniaki, tłuszcz roślinny słonecznikowy, glukoza.
Produkt może zawierać seler.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  518 kJ / 123 kcal   6% 
 Tłuszcz  3,0 g  4%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,46 g  7%
 Węglowodany  20,8 g   8% 
 w tym cukry  0,6 g  1%
 Białko  2,3 g  5%
 Sól  0,02 g  <1%

* Referencyjna wartosc spozycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 600 g zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.

Warzywa na patelnię dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

1

W piekarniku:
Zamrozona porcje frytek rozłozyc na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury
220°C (z funkcja termoobiegu 200°C). Piec około 20 minut, do uzyskania własciwej chrupkosci i
koloru. W czasie pieczenia cząstki ziemniaczane kilkakrotnie przemieszać.

2

W głebokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C.
Smażyć około 4 minut,do uzyskania własciwej chrupkości i koloru.

3

 Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju.
Smażyć około 10-14 minut, do uzyskania własciwej chrupkości i koloru. Obracać w trakcie
smażenia.

  • Inspiracje

    Niemiecka sałatka ziemniaczana

    Zalej upieczone talarki winegretowym sosem i wymieszaj z ogórkiem małosolnym, rzodkiewką i szczypiorem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Ziemniaki śródziemnomorskie

    Na upieczone ziemniaki nałóż farsz z suszonych pomidorów, oliwek, fety i szpinaku

    czytaj więcej
Facebook
Youtube