Proste Historie
FRYTKI KARBOWANE do oleju
Frytki i specjalności ziemniaczane

FRYTKI KARBOWANE do oleju

Trochę fantazji w tradycyjnych daniach? Z frytkami karbowanymi do oleju to z pewnością się uda! Polskie, pełne smaku ziemniaki, zarumienione na złocisty kolor i uprzyjemnią każdy posiłek. Małe rozkosze na talerzu? To bardzo apetyczne i Proste Historie…

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ziemniaki, tłuszcz roślinny palmowy, glukoza.
Produkt może zawierać seler.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 150 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  557kJ / 132 kcal 837 kJ / 199 kcal  10% 
 Tłuszcz  3,4 g 5,1 g   7%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,66 g 2,49 g   12%
 Węglowodany  21,9 g 32,9 g  13% 
 w tym cukry  0,7 g 1,1 g   1%
 Białko  2,5 g  3,8 g 8%
 Sól  0,02 g 0,03 g   1%

* Referencyjna wartosc spozycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.

1

W głebokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C.
Smażyć około 4-5 minut, do uzyskania własciwej chrupkości i koloru.

2

Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju.
Smażyć około 15-20 minut, do uzyskania własciwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia
należy obracać.

  • Inspiracje

    Frytki meksykańskie

    Ukręć awokado z sokiem z limonki na mus, posyp ogórkiem, papryką i pomidorami, całość podaj na frytkach

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Frytki z pastą z ciecierzycy i sezamków

    Zmiksuj ciecierzycę, z sokiem cytrynowym, czosnkiem, sezamkami i podaj do frytek

    czytaj więcej
Facebook
Youtube