Proste Historie
FRYTKI KARBOWANE do piekarnika
Frytki i specjalności ziemniaczane

FRYTKI KARBOWANE do piekarnika

Frytki karbowane do piekarnika to pyszny dodatek do obiadu. Dopełnią smak panierowanego kurczaka i chrupiących sałatek, a z odrobiną majonezu bądź ketchupu są też świetną samodzielną przekąską. Łatwe w przygotowaniu – po kilku chwilach w piekarniku można cieszyć się ich wyjątkowym smakiem.

Gramatury produktu: 450 g, 750 g, 2500 g.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ziemniaki, tłuszcz roślinny palmowy, glukoza.
Produkt może zawierać seler.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 150 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  603 kJ / 143 kcal 906 kJ / 215 kcal    11% 
 Tłuszcz  3,8 g 5,7 g   8%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,85 g 2,78 g   14%
 Węglowodany  23,5 g 35,3 g    14% 
 w tym cukry  0,7 g 1,1 g   1%
 Białko  2,7 g  4,1 g  8%
 Sól  0,03 g 0,05 g   1%

* Referencyjna wartosc spozycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.

Warzywa na patelnię dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

1

W piekarniku:
Zamrozona porcje frytek rozłozyc na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury
220°C (z funkcja termoobiegu 200°C). Piec 18-20 minut, do uzyskania własciwej chrupkosci i
koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać.

2

W głebokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C.
Smażyć około 4-5 minut,do uzyskania własciwej chrupkości i koloru.

3

 Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju.
Smażyć około 15-20 minut, do uzyskania własciwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie
smażenia należy obracać.

  • Inspiracje

    Frytki z pieca z ciepłym sosem serowym

    Z mleka, śmietany i tłustego sera przygotuj sos i maczaj w nim gorące frytki

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Frytki z sosem curry

    Upiecz frytki w piekarniku i zaserwuj z kleksem sosu curry

    czytaj więcej
Facebook
Youtube