Proste Historie
FRYTKI PROSTE do oleju
Frytki i specjalności ziemniaczane

FRYTKI PROSTE do oleju

Klasyka na talerzu – proste smażone frytki, to zawsze dobry pomysł na obiadową nudę. Dzięki Prostym Historiom, frytki z polskich ziemniaków będą gotowe w kilka minut! Chrupiące i rumiane, zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ziemniaki, tłuszcz roślinny palmowy, glukoza.
Produkt może zawierać seler.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 150 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  555 kJ / 132 kcal 833 kJ / 198 kcal  10% 
 Tłuszcz  3,4 g 5,1 g   7%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,66 g 2,49 g   12%
 Węglowodany  21,8 g 32,7 g  13% 
 w tym cukry  0,7 g 1,1 g   1%
 Białko  2,5 g  3,8 g 8%
 Sól  0,02 g 0,03 g   1%

* Referencyjna wartosc spozycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.

1

W głebokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C.
Smażyć około 4-5 minut, do uzyskania własciwej chrupkości i koloru.

2

Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju.
Smażyć około 15-20 minut, do uzyskania własciwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia
należy obracać.

  • Inspiracje

    Frytki z sosem z sera pleśniowego

    Zmiksuj czosnek, majonez, śmietanę, gorgonzolę na gęsty dip i maczaj w nim gorące frytki

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Frytki z majonezem własnej roboty

    Z jajek, musztardy, oleju ukręć majonez z dodatkiem soku z cytryny. Obok miska frytek.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube