Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          TALARKI ZIEMNIACZANE

          Opis

          Talarki ziemniaczane to prostota i smak w jednym. Chrupiące z wierzchu, z miękkim i rozpływającym się w ustach środkiem, zachwycają miłośników dobrego, polskiego ziemniaka. Niezależnie od pory roku ziemniak króluje na naszych stołach, a z Prostymi Historiami jest wyjątkowo pyszny i efektowny!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki, olej rzepakowy.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na diecie Bezglutenowej.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 439 kJ / 105 kcal 5%
          Tłuszcz 3,5 g 5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%
          Węglowodany 16 g 6%
          w tym cukry 0,5 g 1%
          Białko 1,8 g 4%
          Sól 0,02 g 0%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 600 g zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.

          1 W piekarniku:
          Zamrożoną porcje talarków rozłóż na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcja termoobiegu 200°C). Piecz 15-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia talarki ziemniaczane kilkakrotnie przemieszaj.
          2 W głębokim oleju:
          Zamrożoną porcję talarków wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smaż około 4 minut,do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
          3 Na patelni:
          Zamrożoną porcję talarków wrzuć na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż około 8-12 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Obracaj w trakcie smażenia.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane