Proste Historie
KRÓLEWSKI BUKIET warzyw
Warzywa i mieszanki warzywne

KRÓLEWSKI BUKIET warzyw

Prawdziwa warzywna uczta na stole może być gotowa w kilka chwil! Dzięki temu bukietowi smaków, przygotowanie dania z pysznymi, polskimi warzywami, będzie niezwykle proste. Kompozycja kalafiora, brokułu i plasterków marchewki, to idealny dodatek do dań głównych i zup warzywnych.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, brokuł, kalafior.
Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 119 kJ / 28 kcal 181 kJ / 43 kcal 2%
Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,06 g <1%
Węglowodany 3,3 g 5,0 g 2%
w tym cukry 0,9 g 1,4 g 2%
Białko 1,8 g 2,7 g 5%
Sól 0,09 g 0,14 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Królewski bukiet warzyw wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra
gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.

2

Następnie warzywa delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 15 minut, do miękkości warzyw. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotowe warzywa można polać roztopionym masłem i posypać posiekaną natką pietruszki
lub ziołami.

  • Inspiracje

    Królewskie warzywa z francuskim sosem majonezowym

    Zanurz ciepłe warzywa w sosie z kaparami, szczypiorkiem i ugotowanym jajkiem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube